top of page

Professionals & Onderwijs

Alle trajecten die wij hebben vormgegeven sluiten goed aan bij jongeren van 9 tot 16 jr. en dragen bij aan het welbevinden, (zelf)vertrouwen en traumaverwerking van het kind.

 

Zo kan de jongere (indien plaats) deelnemen aan onze Dagklas (time-out voorziening) waar hij/zij met Peers (lotgenoten) even helemaal tot rust mag komen en in zijn/haar tempo kan werken aan doelen, succeservaringen en een terugkeer naar school. Deze doelen hoeven helemaal niet heel groot te zijn, aanwezigheid vinden wij al een prachtige eerste stap! De Dagklas wordt onderbroken voor een gezamenlijke lunch, waarin de dag wordt doorgenomen, gelachen en gezamenlijk weer wordt opgeruimd. 

 

De coaching is nog meer gericht op de individuele behoefte van de jongere en geeft het kind de mogelijkheid om volledig in eigen tempo te werken aan gestelde doelen. Dit wil zeggen dat de jongere in hele kleine stapjes kan werken aan zijn/haar ontwikkeling, maar ook actief gecoachte kan worden, bij bijvoorbeeld een terugkeer naar school (eventueel gecombineerd met de Dagklas).

Onze docenten dragen bij aan de opbouwen van de schoolgang en werken gericht aan het doorpakken van de leerkuil, schoolse vaardigheden, motivatie en vertrouwen. Daarbij helpen zij bij het inzichtelijk maken van het schoolwerkwerk en ondersteunen ze de jongere bij het plannen en organiseren. 

 

Voor alle vormen van begeleiding geldt dat wij starten met een intakegesprek. Hierin worden o.a. de ondersteuningsbehoefte van de jongere in kaart gebracht. Deze ondersteuning zetten wij om in doelen, die vervolgens de  basis zullen vormen van ons traject. De intake vindt plaats met de jongere en zij/haar ouders of verzorgers en kan naar wens worden bijgewoond door een afgevaardigde van school/zorg. Wij ervaren de driehoek ouders, school en zorg als zeer positief en is voor het welbevingen van de jongere zeer waardevol. Naar wens sluiten wij aan bij een overleg (MDO) op school en denken graag mee in oplossingen.  

Ben je benieuwd wat wij voor 'jouw' jongere kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken wij de mogelijkheden. 

bottom of page