top of page

Emma Buurman 

Emma is van origine verpleegkundige en trotse moeder van drie kinderen, waarvan er twee UHB (uitzonderlijk hoogbegaafd) zijn. Tijdens de intensieve zoektocht naar de passende hulp voor haar twee UHB kinderen vond ze haar passie in het coachen en ondersteunen van ouders met HB kinderen en volgde hier een aansluitende opleiding voor.
 
Emma vertelt: “ coachen/ondersteunen van de ouders van hoogbegaafde kinderen is van onschatbare waarde voor de kinderen. Het begint bij de ouders. Wanneer ouders begrijpen wat de specifieke behoeften van deze kinderen zijn, kunnen ze het toepassen.”
 
Het coachen van ouders van hoogbegaafde kinderen geeft ouders de ondersteuning, erkenning en het vertrouwen dat zij in hun kinderen kunnen uitspreken. Het zorgt voor een fijne balans in het gezin, waarbij iedereen zich gezien en gehoord voelt. Zowel als coach als ervaringsdeskundige kan Emma zich uitermate goed inleven in de problematiek die kan spelen tussen ouders en hoogbegaafde kinderen. Het kan zijn dat je kind gedrag vertoont wat jou, als ouder, triggert. Tijdens het coachen is er de mogelijkheid daarnaar te kijken en samen te onderzoeken wat hierin helpend kan zijn. 

“Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de rol van de ouders bij de positieve ontwikkeling van een hoogbegaafd kind, net zo cruciaal is als die van een school, omgeving en het karakter van het kind. Hier wil Emma het gezin graag bij ondersteunen. 

Ben je opzoek naar meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken wij de mogelijkheden. 

Emma.jpg
bottom of page