top of page

Ondersteuning

Dagklas 
De Dagklas (time-out voorziening, zorg) is gericht op jongeren die echt even iets anders nodig hebben dan school. Wij werken in een kleine setting (max 8 deelnemers) aan individuele doelen, die ondersteund worden met sociaal-emotionele en schoolse vaardigheden. Er is veel aandacht voor het welbevinden van het kind en wij werken aan, (zelf)vertrouwen, weerbaarheid, (faal)angstreductie, schooltrauma, sociale contacten en overprikkeling. Tijdens dit traject kan de jongere kiezen uit vele activiteiten zoals het werken achter de naaimachine, meubels opknappen, naar de klimtuin, schilderen, tekenen of sporten. Het programma wordt onderbroken voor een gezamenlijke lunch, die wij voor de jongeren organiseren.

Instroomklas
De instroomklas is een zorg-onderwijsarrangement en ondersteunt de jongeren naast de sociaal-emotionele vaardigheden ook in cognitieve ontwikkeling. Samen gaan op onderzoek uit naar hetgeen wél werkt en zetten dit om in werkbare doelen. Wij geven de Kernvakken (Ned, Eng, Wisk) en bijvoorbeeld Bio, Eco en Nask. Naast het oppakken van de gewenste lessen
, zetten wij intensief in op het inzichtelijk krijgen van het schoolwerk, helpen wij bij het plannen en organiseren en gaan we aan het werk met faalangst. Onze groepen zijn onderverdeeld in een onder- en bovenbouw en wordt gezamenlijk begeleid door een ervaren docent en coach. 

Bijles
De bijles van Kennemer Kids is opgericht voor jongeren met internaliserende problematiek zoals angst, overprikkeling of autisme. In de rustige setting van de groep,(6 jongeren) is ons programma individueel opgezet, met weinig prikkels en ruimte voor de autonomie van de jongere. Naast de Bijlessen is er veel aandacht voor het welbevinden van de jongeren en helpen wij hen in het aanleren van sociaal-, emotionele- en schoolse vaardigheden. Er staat een docent en coach op de groep, om de jongeren zo goed mogelijk te ondersteunen met extra aandacht voor toewijding en zorg. 

Huiswerkbegeleiding
Onze Huiswerkbegeleiding is tevens opgericht voor jongeren met internaliserende problematiek en helpt de jongere meer overzicht in zijn/haar (leer)werk te krijgen. Wij maken planners met de kinderen en leren ze het huiswerk beter te structureren. Plannen en organiseren zetten wij om in 'Niet plannen' een handige tool om door te zetten, zelfs als je even vastloopt in je opdracht. Wij helpen bij het maken van opdrachten, oefenen toetsen en werken aan zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en sociale contacten. Een leerzame, maar ook leuke dag vinden wij belangrijk. 

Flexdocent
Onze Flexdocenten begeleid de jongere individueel en komt aan huis of op onze locaties. De docent ondersteunt de jongeren in de kernvakken Nederlands, Engels en Wiskunde, maar ook in Bio Economie, Geschiedenis of Nask. Dit doen zij door jongeren succeservaringen te laten beleven en vanuit zelfvertrouwen te laten groeien. Onze docenten zijn vriendelijk, betrouwbaar en ondersteunen de jongere bij het aanleren van (zelf)vertrouwen, weerbaarheid, plannen en organiseren en leren hen trucjes aan zodat het Leren/Leren makkelijker wordt. 

Coaching
Bij de individuele coaching wordt er nog meer ingezet op de persoonlijke behoefte van de jongeren en kunnen wij de begeleiding ondersteunen door middel van creativiteit of sport. De individuele coaching is er voor jongeren waarbij de schoolgang niet vanzelf gaat en kan zowel naast- als los van de Dagklas gevolgd worden. 

Ben je opzoek naar meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 

Kids Spelen Tug of War
bottom of page