top of page

Martine de Mooij

Martine is jaren geleden begonnen als leidster op een kinderdagverblijf, daarna is zij juf op een bassischool geworden. Inmiddels is zij mentor op een VSO-School (speciaal onderwijs) en begeleider bij Kennemer Kids (in Heemskerk) Martine is van nature positief en vrolijk ingesteld en laat zichzelf niet snel uit het veld slaan. 

Martine kijkt vooruit, maakt een plan dat passend is bij de ondersteuningsvraag van de jongere en belicht het kind wat er goed gaat. Ook gaat Martine gezamenlijk opzoek naar een andere weg wanneer iets niet volgens plan verlopen is. Een teleurstelling is niet altijd leuk, maar ook niet altijd onoverkomelijk.


De afgelopen jaren heeft Martine zich verder ontwikkeld in de ondersteuning van jongeren met ASS (autisme spectrum stoornis). Dit om de jongeren nog beter te begrijpen en daardoor haar begeleiding hierop aan t e passen. Martine heeft een opleiding tot autisme coach gevolgd, die haar nieuwe inzichten hebben gegeven. Gericht werken aan rust, stress, faalangst, vermijding en er samen achter komen wat wél werkt en de signalen herkennen die daarbij horen.
Martine vertelt: “Ik hoef het kind niet altijd te begrijpen, maar ik wil wel begrip hebben dat het in een hoofdje van de jongere soms anders werkt. Naast elkaar staan en samen stappen zetten richting zelfstandigheid en zelfredzaamheid, dat zijn toch prachtige doelen om aan te werken?"

 

Bij Kennemer Kids is Martine de hoofdbegeleider op donderdag in Heemskerk en werkt zij samen met de jongeren aan weerbaarheid, (zelf)vertrouwen, veiligheid, een passend perspectief en indien mogelijk, een terugkeer naar school. Dit doet zij op een speelse manier en bedenkt creatieve en spelactiviteiten, die hierin helpend kunnen zijn. 

Vrouw middelbare leeftijd
bottom of page